Prof. Dr. Server Serdaroğlu

Server Serdaoğlu; Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Profesör Doktor.

1958 yılında Ankara’da doğdu. 1975 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1982 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. “Behçet hastalığında paterji testinin klinik aktivite, yaş ve cinsiyet ile ilişkisi” isimli tez çalışması ile 1986 yılında uzman oldu.

1986-1988 yılları arasında Sağlık Bakanlığı İstanbul Cankurtaran Zührevi Hastalıklar Hastanesi’nde zorunlu devlet hizmetini tamamladı. 1988 yılında yardımcı doçent, 1989 yılında doçent ve 1996 yılında profesör unvanı aldı. Yüzden fazla yerli ve yabancı bilimsel yayına imza attı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Veneroloji Bilim Dalı başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Serdaroğlu, aynı zamanda Dermatoloji Akademisi Derneği ve Kozmetik Dermatoloji Akademisi Derneği kurucu üyesi, EADV, Türk Dermatoloji Derneği ve Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği üyesi.

Kozmetik Dermatoloji Akademisi Derneği Başkanlığına devam eden ve 2002 yılından bu yana Dermatose dergisinin editörü olan Prof. Dr. Serdaroğlu’nun başlıca ilgi alanları arasında saç hastalıkları, veneroloji, psoriasis, akne ve kozmetik dermatoloji bulunuyor.

Konuşmacı Detayları